UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Muraszko

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
Marek_Nad
Podziękował/a: 14 razy

Muraszko

Post autor: Marek_Nad » śr gru 28, 2011 11:44 pm

Moja prapraprababka Helena z Muraszków [ur. szacunkowo 1870] poślubiła Jana Kozłowskiego [1867-1934]
ok. 1899 r. i mieszkali w Folwarku Jana - Koziełowo [pas 30 słup 45 dolny lewy róg mapy]
na północ od Olkowicz [ 54°29'31.00"N 27°25'48.00"E].
Z tego związku 10 dzieci. Pierwsze rodzone 09.1899 r. stąd orientacyjna data ślubu.
pozdrawiam
Marek

Awatar użytkownika

Elpa
Podziękował/a: 45 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: Muraszko

Post autor: Elpa » ndz sty 01, 2012 3:08 pm

W swoich szacunkach odejmij ok. 5 lat. Ja zrobiłam podobnie jak ty ,a okazało się,że przed żyjącymi dziećmi było kilkoro wcześnie zmarłych.
Ela
Ela
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”