Moi przodkowie ze strony ojca Antoniusza Kwiatkowskiego.
Nazwisko Cetnerscy występuje w linii ojca w pokoleniu moich dziadków. Babcia Kamila z Cetnerskich Kwiatkowska córka Maurycego i Anny urodziła się w 1867 r. w Wojcieszkowie. Tam tez urodził się jej brat Wacław Andrzej. Następne rodzeństwo Babci urodziło się już w parafii Zerzeń (warszawskie). Są to bracia Edward Szczęsny, Heliodor Prym oraz siostra Maria Albina. Poprzez małżeństwa Cetnerscy spowinowaceni są między innymi z Wawrowskimi i Witkowskimi. Grób rodziny Cetnerskich znajduje się na Powązkach w Warszawie.
Nazwisko Wrońscy występuje w linii ojca w pokoleniu moich pradziadków. Aniela z Wrońskich Kwiatkowska była matka dwóch synów: mojego dziadka Jana Cypriana Kwiatkowskiego oraz jego brata Władysława Jakuba, zaś jej bratanica (siostra, kuzynka ?) Anna z Wrońskich Cetnerska była matka mojej babci Kamili.
Brat mojego dziadka Władysław Jakub Kwiatkowski poślubił w 1891 r pannę Józefę Dudkiewicz, córkę Józefa i Anieli z Kasprzyckich. O ich dalszych losach nic nie wiem
Brat mojego ojca Jan Kwiatkowski przeżył życie w stanie kawalerskim. Został rozstrzelany w Charkowie.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Kwiatkowscy, Cetnerscy, Wrońscy
Moderator: Moderatorzy