Witam - szukam dla mojego kuzyna jakichkolwiek informacji o Eugenii Checinskiej, "e" z haczykiem", urodzonej 19 maja 1925 roku w Lodzi, corki Jozefa i Stanislawy z domu Nowackiej. Eugenia mieszkala jakis czas w Tarnowie kolo Zabkowic Slaskich oraz we Wroclawiu gdzie urodzila syna w 1954 roku, mojego kuzyna, ktory jak wynika z dokumentow byl drugim synem w/w.
Moj kuzyn a drugi syn Eugenii zostal oddany do adopcji. Jest mozliwe, ze pierwszy syn Eugenii zostal takze oddany do adopcji. Eugenia Checinska zmarla w listopadzie 1954.
Pozdrowienia Hania
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Chęcinska
Moderator: Moderatorzy
Re: Eugenia Checinska
Witaj Haniu!
Przeczytałam Twoją wiadomość i jeżeli to będzie możliwe chciałabym pomóc.Napisz gdzie zmarła E.Chęcińska.Czy jej syn wie gdzie przebywał /chodzi o miasto /w czasie gdy był adoptowany.Podaj więcej szczegółów.
Mój kuzyn jest socjologiem i zawsze pracował w dziale pomocy społecznej który zajmował się także ośrodkami adopcyjnymi.Ja wiem,że to było w 1954r.gdy były inne czasy i okres powojenny,ale może uda się dotrzeć do jakichkolwiek śladów.Myślę,że wtedy nie załatwiano adopcji pełnych,tzn.z wymazaniem wszelkich danych o rodzicach biologicznych.
Czekam na wiadomości i polecam się - MJadwiga
Przeczytałam Twoją wiadomość i jeżeli to będzie możliwe chciałabym pomóc.Napisz gdzie zmarła E.Chęcińska.Czy jej syn wie gdzie przebywał /chodzi o miasto /w czasie gdy był adoptowany.Podaj więcej szczegółów.
Mój kuzyn jest socjologiem i zawsze pracował w dziale pomocy społecznej który zajmował się także ośrodkami adopcyjnymi.Ja wiem,że to było w 1954r.gdy były inne czasy i okres powojenny,ale może uda się dotrzeć do jakichkolwiek śladów.Myślę,że wtedy nie załatwiano adopcji pełnych,tzn.z wymazaniem wszelkich danych o rodzicach biologicznych.
Czekam na wiadomości i polecam się - MJadwiga
-
AUTOR TEMATU - Posty: 458
- Podziękował/a: 27 razy
- Podziękowano: 20 razy
Re: Eugenia Checinska
Czesc Jadwiga - byloby wspaniale gdyby twoj kuzyn mogl cokolwiek pomoc.
Posylam link do calej historii mojego kuzyna umieszczonej na stronce Tadeusza Wysockiego:
http://www.narodowa.pl/gena/01/eksponat.htm
Pozdrowienia i dziekuje za zainteresowanie
Hania
Posylam link do calej historii mojego kuzyna umieszczonej na stronce Tadeusza Wysockiego:
http://www.narodowa.pl/gena/01/eksponat.htm
Pozdrowienia i dziekuje za zainteresowanie
Hania
Pozdrowienia Hania
Poszukuje nazwiska Thiem, Thieme, Timme oraz starego zegara reki Niezielinskiego ze Zbaszynia
Poszukuje nazwiska Thiem, Thieme, Timme oraz starego zegara reki Niezielinskiego ze Zbaszynia