Witam,
poszukuję takich nazwisk: Pacyna, Ampuła, Cierniak, Klusak, Strapagiel, Szałek, Szenfeld
miejscowości: Kalisz, Ostrów Wielkopolski, Gniazdów, Janków Zaleśny, Skalmierzyce, Biskupice Ołoboczne (Szalone), Goliszew, Pamięcin, Piotrów, ogólnie Wielkopolska.
Pozdrawiam
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Pacyna, Ampuła, Cierniak, Klusak, Strapagiel, Szałek...
Moderator: Moderatorzy
Pacyna, Ampuła, Cierniak, Klusak, Strapagiel, Szałek...
Piotr Pacyna
Pacyna, Ampuła, Cierniak, Klusak, Strapagiel, Szałek, Szenfeld - Wielkopolska
Pacyna, Ampuła, Cierniak, Klusak, Strapagiel, Szałek, Szenfeld - Wielkopolska
Re: Pacyna, Ampuła, Cierniak, Klusak, Strapagiel, Szałek...
Witam,
Ponad rok temu otrzymałam od Pana odpowiedź na mojego maila dotyczącego poszukiwania wiadomości nt. rodziny Cierniak. Niestety - z przyczyn technicznych nie mogłam go odczytać. Dziś mam nieco więcej informacji nt. mojej gałęzi Cierniaków:
Agnieszka Cierniak / zd. Karlińska - córka Jana i Jadwigi Karlińskich/ - ur.13.01.1887r. - Bronów, pow. Pleszew (dawniej pow. Ostrów Wlkp.) , zm. 19.03.1971r. w Janowcu Wlkp. ,najprawdopodobniej wyszła za mąż w 1908r. w Pleszewie za Wiktora Cierniaka.
Z tego małżeństwa urodziły się następujące dzieci:
Julianna Cierniak - Marmurowicz (moja babcia) - ur.15.02.1911r. - Gorzyce Wielkie, zm. 26.04.1971r. Wapno
Józefa - zamieszkała w Poznaniu
Marian - zamieszkały w Poznaniu
Tadeusz - zamieszkały w Gorzowie Wlkp.
Zofia - zamieszkała we Francji
Władysława - zamieszkała w Borku
Ludwika - zamiszkała w Janowcu Wlkp.
Nie wiem, ile z tych osób jeszcze żyje i czy to są wszystkie dzieci tej pary.
Rodzina pochodziła z okolic Ostrowa Wielkopolskiego.
Jeżeli zauważa Pan jakieś pokrewieństwo, to proszę o ponowny kontakt.
Beata M.
Ponad rok temu otrzymałam od Pana odpowiedź na mojego maila dotyczącego poszukiwania wiadomości nt. rodziny Cierniak. Niestety - z przyczyn technicznych nie mogłam go odczytać. Dziś mam nieco więcej informacji nt. mojej gałęzi Cierniaków:
Agnieszka Cierniak / zd. Karlińska - córka Jana i Jadwigi Karlińskich/ - ur.13.01.1887r. - Bronów, pow. Pleszew (dawniej pow. Ostrów Wlkp.) , zm. 19.03.1971r. w Janowcu Wlkp. ,najprawdopodobniej wyszła za mąż w 1908r. w Pleszewie za Wiktora Cierniaka.
Z tego małżeństwa urodziły się następujące dzieci:
Julianna Cierniak - Marmurowicz (moja babcia) - ur.15.02.1911r. - Gorzyce Wielkie, zm. 26.04.1971r. Wapno
Józefa - zamieszkała w Poznaniu
Marian - zamieszkały w Poznaniu
Tadeusz - zamieszkały w Gorzowie Wlkp.
Zofia - zamieszkała we Francji
Władysława - zamieszkała w Borku
Ludwika - zamiszkała w Janowcu Wlkp.
Nie wiem, ile z tych osób jeszcze żyje i czy to są wszystkie dzieci tej pary.
Rodzina pochodziła z okolic Ostrowa Wielkopolskiego.
Jeżeli zauważa Pan jakieś pokrewieństwo, to proszę o ponowny kontakt.
Beata M.