Witam!
Szukam informacji o genealogii rodzin o następujących nazwiskach:
Merklinger, Czerwieniec, Szweycer, Szwejcer, Wyka, Kluz, Piętakiewicz, Pogorzelscy, Kret, Madri, Mierzwa, Ropek, Przystroń, Kożuchowscy, Orzechowscy h. Oksza, Stronczyńscy, Fanti, Bentkowscy h. Prawdzic, Mochlińscy, Mańkowscy, Chrzanowscy, Rohozińscy, Suscy, Skarżyńscy, Piwo.
Panfiłowicz, Sudnik, Hrynkiewicz, Sopkowski, Olearnik, Choyna, Choina, Rajkow.
Posiadam dużo wiadomości o wielu z tych nazwiskach, o innych mniej. Chętnie wymienię informacje i może uda nam się połączyć drzewa genealogiczne.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie,
Marta Czerwieniec
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Szukam informacji o rodzinach noszących n/w nazwiska
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 13 razy
Re: Szukam informacji o rodzinach noszących n/w nazwiska
Witaj Marto .
W bazie mam:
- Kret- Nowa Wieś-Kolbuszowa, rzeszowskie
- Kożuchowski - Bobrowniki-Głowaczów,kieleckie(stare)
- Sobkowski - USA.
I to nie jest rodzina, a przynajmniej na razie.
W bazie mam:
- Kret- Nowa Wieś-Kolbuszowa, rzeszowskie
- Kożuchowski - Bobrowniki-Głowaczów,kieleckie(stare)
- Sobkowski - USA.
I to nie jest rodzina, a przynajmniej na razie.
Tadeusz
-
- Podziękował/a: 21 razy
- Podziękowano: 2 razy
Mam Mańkowskich (białostockie) i Chrzanowskich (Mazowsze) w drzewie (czasy obecne).
Magda
---
Nazwiska: Moskal, Chmielczyk, Klimczewski, Łapiński, Górecki, Świerzbiński, Kowalczuk, Dryl, Hermanowski
Miejscowości: Spytkowice, Zakroczym, Trenczyn (Słowacja), Szczypiorno / Pomiechowo, Nowy Dwór Mazowiecki, Szerenosy, Turośń Kościelna.
---
Nazwiska: Moskal, Chmielczyk, Klimczewski, Łapiński, Górecki, Świerzbiński, Kowalczuk, Dryl, Hermanowski
Miejscowości: Spytkowice, Zakroczym, Trenczyn (Słowacja), Szczypiorno / Pomiechowo, Nowy Dwór Mazowiecki, Szerenosy, Turośń Kościelna.
-
- Podziękował/a: 1 raz
- Podziękowano: 8 razy
- Kontakt:
Chętnie podzielę się informacjami o rodzinie Wyka. W moim drzewie jest odłam rodziny z Kiełczewic na Lubelszczyźnie. Po II WŚ jedna gałąź tej rodziny wyjechała na "ziemie odzyskane", na Pomorze, reszta pozostała na Lubelszczyźnie. Pierwotnie rodzina Wyka pojawiła się w Kiełczewicach między 1876 a 1885 rokiem, przybywszy z powiatu kolbuszowskiego w obecnym województwie podkarpackim (dawniej Galicja austriacka). O galicyjskich korzeniach z poczatku XIX w. wiem niewiele, gdyż nie miałem okazji dobrać się do ksiąg parafii w Spie. Jeżeli coś z opisu pasuje, zapraszam do kontaktu.
-
- Podziękował/a: 8 razy
Ja mam Chrzanowską Elżbietę w drzewie, była moją kilka razy prababką.
Wyszła za Stanisława Gniewkowskiego w 1830 roku.
O ile się nie mylę mieszkali w miejscowości Nowe, Tomaszów Mazowiecki i późniejsze pokolenie w Warszawie.
Wyszła za Stanisława Gniewkowskiego w 1830 roku.
O ile się nie mylę mieszkali w miejscowości Nowe, Tomaszów Mazowiecki i późniejsze pokolenie w Warszawie.