UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Majkowski, Mielnicki, Mosakowski, Dobek, Kuta

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
Milton

Majkowski, Mielnicki, Mosakowski, Dobek, Kuta

Post autor: Milton » wt lis 15, 2016 1:06 pm

Szukam ksiąg metrykalnych i/lub skanów z parafii Goworowo, Sieluń , Młynarze (?), Gąsewo, Różan, w których występują nazwiska Majkowski, Mielnicki, Mosakowski (Mossakowski?), Kuta, Dobek. Szczególnie interesują mnie akta z zasobów diecezjalnych z Płocka, gdyż te, które są dostępne w Genetece już (w dużej mierze) przeszukałem.
Aktualnie szukam najważniejszego ogniwa, na którym utknąłem, czyli aktu małżeństwa Adama Majkowskiego (ur. ok. 1876 Kruszewo (?) zm. 20.11.1931 Kruszewo) z Pauliną Mielnicką (ur. ok 1881 w m. Ogony (gm. Młynarze), zm. 21.01.1953 Kruszewo (gm. Goworowo). Idąc dalej szukam akt ich przodków z obu linii, w tym głównie Franciszka Majkowskiego (ur. przed 1854) ożenionego z Katarzyną Dudziec i jego rodziców, czyli Macieja Majkowskiego (ur. przed 1810) i Jadwigi Dudziec (ur przed 1810 zm. 06.1854). Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, szczególnie skany aktów, gdyż, jako niepełnosprawny ruchowo, mam zasadniczą trudność w samodzielnym docieraniu do miejsc ich przechowywania. Pozdrawiam wszystkich poszukujących... :ok:

agatam83

Re: Majkowski, Mielnicki, Mosakowski, Dobek, Kuta

Post autor: agatam83 » śr lis 23, 2016 1:55 pm

Mam w swoim drzewie przodków o nazwisku Kuta. Też z Goworowa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”