UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Sobaczewski Kamieniecki Kresy

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
Olko

Sobaczewski Kamieniecki Kresy

Post autor: Olko » pn paź 17, 2016 6:45 pm

Witam.

Poszukiwane przeze mnie nazwiska to:

Sobaczewski Kazimierz, ur. w 1878 roku prawdopodobnie we wsi Wilekie Daszki, niedaleko Postaw. Miał 3 córki. Aleksandra, Helena i Zofia moja babcia. W 1930 roku przeprowadził się do Postaw. Po wojnie repatriowany przez Białystok do Gryfina. W Białymstoku prawdopodobnie przebywał u dalszej swojej rodziny przez 2 miesiące. Zofia pracowała tam od lipca do września 1945 roku jako kancelistka w wydz. wojskowym.
Rodzice Kazimierza to Jan i Konstantyna. W jednym z dokumentów występuje Anna Sobaczewska. Więcej danych brak. Poszukuję jakichkolwiek informacji o przodkach.

Kamieniecka Emilia, ur. 1890 we wsi Helianowo, prawdopodobnie okolice Postaw, żona Kazimierza. Może być też tak że w Białymstoku mieszkali u jej dalszej rodziny.
Jej rodzice to Wincenty i Franciszka. Miała rodzeństwo: Konstanty 1887 Wilno - 1967 Ipswich USA - poszukuję krewnych, Hieronim 1892 w ? - 1978 okolice Smorgoń krewnych znalazłem, Maria 1895 w ? - 1978 w Międzychodzie - krewnych znalazłem.
Prawdopodobnie miała jeszcze kilkoro rodzeństwa. Poszukuję jakichkolwiek informacji o przodkach.

Pozdrawiam.
Aleksander

alessandro9427@gmail.com

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”