Biecz k. Gorlic - Franczak, Kamiński
Briańsk - Dąbrowski
Bydgoszcz - Pawłowski
Ciechanów i okolica - Kamiński, Schmit vel Szmit, Zembrzuski
Ciechocinek - Wilman, Osiński
Częstochowa - Sołtan
Gołaszew k. Ożarowa Maz. - Jaroszewski
Grabówiec vel Grabowiec - Schol vel Szol
Inflanty - Borch, Karnicki, Mohl
Koło - Pawłowski, Mokry
Kozerki, pow. Grodzisk Maz. - Młodzianowski
Kowno i okolice - Iwanow, Stomma
Kraków - Białecki, Grabowski, Karnicki, Malinga, Mościcki
Lechanice, par. Wrociszew k. Warki - Sawicki
Łomża i okolice - Brzoska, Chodowiecki
Łowicz i okolice - Halpern, Karnicki, Moszyński, Szczekański, Szczygliński
Łódź - Frydlender, Neufeld
Łukaszówka k. Krasnegostawu - Ciepłowski, Franczak, Moll
Łuków i okolice - Czerski, Kopiński
Mdłów vel Mdłowo (?) - Skarbek
Osieck, pow. Otwock - Grabowski
Petersburg - de Byllot, Karnicki, Micewicz, Schnel, Sobolewski, Żochanin
Siedlce i okolice - Bobrowski, Bujalski
Szczebrzeszyn - Franczak, Moll
Trójmiasto - Białecki, Gosk, Karnicki, Sołtan, Wieloch
Warszawa (dzisiejsze granice) - Anziger vel Ancygier, Bobrowski, Burczyński, Burdeka, Chodowiecki, Dąbrowski, Derwiszyński, Drabich, Fickowski, Frydlender, Gajdzieński, Gajkowski, Głodowski, Głowacki, Gomoliszewski, Grabowski, Gruszkiewicz, Kopiński, Krywult, Kułakowski, Lewenty, Łabęcki, Maćkiewicz, Mierzejewski, Młodzianowski, Pakulski, Paprocki, Rządca vel Rząca vel Rzońca, Sitkowski, Skowroński, Spokorny, Stasik, Starościak, Strachocki, Szajkowski, Szczygliński, Szymański, Tabeli, Trapszo, Wiśniewski, Włodkowski, Wnorowski
Wileńszczyzna i Mińszczyzna - Adamowicz, Barański, Boharewicz, Büschell vel Biuszel, Dowgiałło, Chawłowski, Galiński, Jaźwiński, Karnicki, Komar, Kuczewski, Łętowski, Mester, Nazębski, Olędzki, Stomma, Trzemeski, Uzłowski, Wańkowicz, Wieloch
Wólka Brzezińska, pow. Ostrołęka - Kopiński
Zamość i okolice - Kamiński, Trapszo
Żywiec - Szczygliński vel Szczygieł
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Wybór najbardziej interesujących mnie nazwisk
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 5
- Podziękował/a: 3 razy
-
- Podziękował/a: 52 razy
- Podziękowano: 7 razy
Re: Wybór najbardziej interesujących mnie nazwisk
Witam,
Niestety nic nie jestem w stanie pomóc, ale gdyby znalazł pan podczas swoich poszukiwań w okolicach Łomży: "Łomża i okolice - Brzoska, Chodowiecki" związki rodzinne ewntualnie informację o rodzinie Daniłowiczów to bedę wdzięczny.
http://katalogszlachty.com/index.php?op ... &Itemid=56
Duchny leżą nieopodal Śniadowa, koło Łomży.
Apolinary Daniłowicz to mój prapradziadek, znam dalsze dzieje rodziny.
Pozdrawiam.
Stefan.
Niestety nic nie jestem w stanie pomóc, ale gdyby znalazł pan podczas swoich poszukiwań w okolicach Łomży: "Łomża i okolice - Brzoska, Chodowiecki" związki rodzinne ewntualnie informację o rodzinie Daniłowiczów to bedę wdzięczny.
http://katalogszlachty.com/index.php?op ... &Itemid=56
Duchny leżą nieopodal Śniadowa, koło Łomży.
Apolinary Daniłowicz to mój prapradziadek, znam dalsze dzieje rodziny.
Pozdrawiam.
Stefan.
-
Witam
moi Kamińscy również pochodzą z okolic Ciechanowa, posiadam kilka aktów. Chętnie podzielę się danymi.
Pozdrawiam
moi Kamińscy również pochodzą z okolic Ciechanowa, posiadam kilka aktów. Chętnie podzielę się danymi.
Pozdrawiam
-
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
mam w swojej rodzinie małżeństwo Mierzejewskiego i Sikorskiej (ślub w Rząśni w 1799r.) Ich córka była w Warszawie.
Pozdrawiam
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
-
Dzień dobry,
Mam w swojej rodzinie małżeństwo Jakuba Jeziorskiego i Julii Szczyglińskiej. Ich córka Julianna ur w 1876 pochodziła z Żywca Rudza.
Pozdrawiam
Michalina
Mam w swojej rodzinie małżeństwo Jakuba Jeziorskiego i Julii Szczyglińskiej. Ich córka Julianna ur w 1876 pochodziła z Żywca Rudza.
Pozdrawiam
Michalina
Pozdrawiam,
Michalina
Poszukuję: Wileńszczyzna-Hawdurowicz, Biełous, par. Maniowy - Bańka, Oleksy, Babiak, Krężel, par. Żywiec - Szczerbiński, Jeziorski, Szczygliński, par. Kałusz - Pasternak, Fediów, par. Krzcięcice - Zubek, Musiał, Pietrzyk
Michalina
Poszukuję: Wileńszczyzna-Hawdurowicz, Biełous, par. Maniowy - Bańka, Oleksy, Babiak, Krężel, par. Żywiec - Szczerbiński, Jeziorski, Szczygliński, par. Kałusz - Pasternak, Fediów, par. Krzcięcice - Zubek, Musiał, Pietrzyk