UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Romański, Racki, Radzki, Modzelewski

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
Ela M

Romański, Racki, Radzki, Modzelewski

Post autor: Ela M » pn maja 05, 2014 6:30 pm

Witam,
Poszukuję informacji na temat osób o nazwiskach Romański, Racki, Radzki z Lubelszczyzny.
Głównie chodzi o Lubartów i okolice. Najbardziej zależy mi na informacjach sprzed roku 1810.
Mam kilkanaście osób o tych nazwiskach ale tylko w aktach ślubów lub zgonów. Akta te są ubożuchne w informacje i nijak nie mogę osób tych dopasować do zbudowanego już drzewa. Zdaję sobie sprawę z tego, że mogą to być całkiem obce osoby, ale jakoś mnie do nich "ciągnie" :)
(z wyliczonych dat urodzenia +/- 5 lat wychodzi, że mogłoby to być rodzeństwo "moich" ale chcę się upewnić a nie zgadywać.
W moim drzewie, poza Romańskimi i Rackimi, mam co nieco nazwisk z Lubartowa więc jakby co to służę informacjami.

Poszukuję również informacji o Modzelewskich i Jankowskich z mazowieckiego. Głównie wsie Kleczkowo i Grzymały Szczepankowskie.
Co do Modzelewskich to dopiero zaczęłam i nie za wiele wiem, więc raczej na pewno nie będę mogła odwdzięczyć się informacjami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”