Poszukuję krewnych o nazwiskach jak w temacie ( ale i innych ).
Moi dziadkowie po mamie to Antoni Boryszewski i Stanisława zd. Przytuła.
Mieszkali do 1946 w Warszawie, na Żolibożu w okolicy Kozietulskiego, po kryzysie prawdopodobnie w okolicy dzisiejszej OrOtta ( tzw. baraki).
Pochodzili prawdopodobnie z Wyszkowa, dziadek mógł być szewcem.
Wiem, że miał brata. Podobno został zabity w czasie Powstania Warszawskiego w okolicach Cytadeli. Babcia urodziła się 19 kwietnia 1891r.
Co do rodziców ojca to wiem tylko, że dziadek miał gospodarstwo w Szmurłach na Podlasiu,skąd pochodzi mój ojciec Jan, miał na imię Ignacy a jego żoną była Anna zd. Radziszewska.
Jako dziecko byłem u brata mego ojca (Zygmunta) w odwiedzinach i pamiętam, że do rodziny należeli też "dzadkowie" Puchalscy z Puchał Starych chyba.
Znam tylko rodzinę siostry ojca Heleny, po mężu Koc (z Koców-Basi k. Ciechanowca), ale od lat nie mam kontaktu. Z dzieci Zygmunta kontaktował się ze mną Janek lecz i on nie ma informacji o pochodzeniu rodziny.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Kryńscy, Boryszewscy, Radziszewscy, Przytuła
Moderator: Moderatorzy