UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Funkiendorf, Budnik
Moderator: Moderatorzy
Funkiendorf, Budnik
Szukam pradziadka o nazwisku Funkiendorf. Interesuje mnie również kontakt z innymi osobami o tym nazwisku-poza terenem Polski, gdyż wszyscy mieszkający w kraju są mi znani i są duzo młodsi od mojego pradziadka a ja szukam jego przodków.
Re: Funkiendorf, Budnik
Poszukuje swoich przodków. szczególnie zależy mi na nazwisku Funkiendorf.Wsumie szukam pradziadka Aleksandra ur.1917r w Brańsku. Dokopałam się do informacji w Rosji, że jeden z Funkiendorfów był nauczycielem, j. niemieckiego w gimnazjum w którym uczył się Leskow. Są to lata ok. 1840r.nazywał się Wasilij Aleksandr. Wyszukałam różwniez Elizabet, Wasilija i Nikolaja Wasilija Funkiendorf ale nie moge ustalić kto był kim. Wasilij był prawdopodobnie lekarzem , tak mówią księgi Rosyjskie z 1855r. Nikolaj Wasilij również w roku ok 1877. Natomiast Elizabet między rokiem 1841-1845r. miała wyjść za mąż za Bernatowicza Waleriana- matematyk z Gimnazjum w którym uczył się Leskow. Podejrzewam, że była to siostra Wasilija Aleksandra Funkiendorf. Jak myślicie dobrze podejrzewam?