Witam!
Na stronie www.genetyka.genealodzy.pl znalazłam interesujący mnie dokument. Jednak nie bardzo wiem co z tym mogę dalej zrobić:( Czy istnieje sposób żebym do niego dotarła? Z kim powinnam się skontaktować?
Z góry dziękuję za podpowiedź
Sylwia
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
genetyka.genealodzy.pl
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 155
- Podziękował/a: 117 razy
-
- Podziękował/a: 20 razy
- Podziękowano: 29 razy
Re: genetyka.genealodzy.pl
Ta strona to pewnie geneteka
Jeżeli znalazłaś go wśród indeksów to masz tam podany nr aktu i rocznik. Musisz więc go zamówić we właściwym archiwum, gdzie przechowywane są dokumenty z danej parafii. Może sprawdzić to pod tym linkiem http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradziad.php
Czasami w uwagach jest link do skanów, które są opublikowane w sieci. Wtedy jest łatwiej.

Jeżeli znalazłaś go wśród indeksów to masz tam podany nr aktu i rocznik. Musisz więc go zamówić we właściwym archiwum, gdzie przechowywane są dokumenty z danej parafii. Może sprawdzić to pod tym linkiem http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradziad.php
Czasami w uwagach jest link do skanów, które są opublikowane w sieci. Wtedy jest łatwiej.
Krzysztof Bartosik
Szukam: Alama, Ludwiczak, Płomiński, Blada, Olejnik, Turlejski, Chmielewski.
Miejsowości: Kamieńsk, Barczkowice, Pytowice, Koźniewice, Kurzymąka, Piła Ruszczyńska, Gomunice, Kletnia, Świerczyńsko, Rozprza, Borszewice
Szukam: Alama, Ludwiczak, Płomiński, Blada, Olejnik, Turlejski, Chmielewski.
Miejsowości: Kamieńsk, Barczkowice, Pytowice, Koźniewice, Kurzymąka, Piła Ruszczyńska, Gomunice, Kletnia, Świerczyńsko, Rozprza, Borszewice