UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Grób Pauliny z Wiszniewskich Struczkowskiej 1v. Konarska

... z cmentarza, miasta lub dowolnego innego punktu

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
Jerzy Świątkowski
Podziękował/a: 115 razy
Podziękowano: 1 raz

Grób Pauliny z Wiszniewskich Struczkowskiej 1v. Konarska

Post autor: Jerzy Świątkowski » ndz gru 11, 2011 11:19 am

W dniu 24 lipca 1859r zmarła w Warszawie Paulina Struczkowska, 1v. Konarska, z domu Wiszniewska,
córka Szymona Wiszniewskiego, Członka Rady Najwyższej Narodowej litewskiej w roku 1794, senatora, kasztelana, b. prezesa Sądu Apelacyjnego w Królestwie Polskim.
Matka Szymona Konarskiego (5.03.1808 - 27.02.1839) i Stanisława.
Została pochowana prawdopodobnie na cmentarzu kamionkowskim przy ul. Grochowskiej w Warszawie.
Poszukuję zdjęcia grobu śp. Pauliny.

Z pozdrowieniami
Jerzy
Szukam: Hilczyński, Osterman/Ostermann, Piwnicki, Skarżyński, Świątkowski, Wiszniewski, Wroński, Zaremba, Żyliński.

Awatar użytkownika

mariamazur
Podziękował/a: 100 razy
Podziękowano: 103 razy

Re: Grób Pauliny z Wiszniewskich Struczkowskiej 1v. Konarska

Post autor: mariamazur » ndz gru 11, 2011 2:08 pm

Czy interesuje Cię tylko Paulina? bo wygląda, że jest ich tam więcej (a w każdym razie było w 2006 roku)
http://www.cmentarium.sowa.website.pl/C ... .html#2006
Pozdrawiam
Maria

Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
Jerzy Świątkowski
Podziękował/a: 115 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Jerzy Świątkowski » ndz gru 11, 2011 2:47 pm

Dziękuję, ten spis zidentyfikowanych grobów znam, ale w nim nie występuje Paulina.
Pozdrawiam
Jerzy
Szukam: Hilczyński, Osterman/Ostermann, Piwnicki, Skarżyński, Świątkowski, Wiszniewski, Wroński, Zaremba, Żyliński.

Awatar użytkownika

mariamazur
Podziękował/a: 100 razy
Podziękowano: 103 razy

Post autor: mariamazur » ndz gru 11, 2011 9:10 pm

czytałam dwa posty jednocześnie i nałożyły mi się nazwiska - tam jest Paulina Ślósarska (s!).

Pojechałam na Kamionek na cmentarz, bo też szukam w tej okolicy rodzinnego pochówku, Twoja prosba mnie zmobilizowala, żeby się ruszyć. Obfotografowałam wszystkie nagrobki, ale niestety dwukrotne niepowodzenie, ani Pauliny i żadnego z Twoich nazwisk, ani moich własnych. Ale cmentarz ciekawy, bardzo dobrze utrzymany, choć nagrobków niewiele i ze dwóch nie udało mi się wcale odczytać. W stosunku do 2006 chyba nie ma wielkich zmian. Wydaje mi się, że doczytałam się nazwisk, ktorych nie ma na sowie, ale i tak nie tych potrzebnych.
Pozdrawiam
Maria

Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebne zdjęcie...”