UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Reklamy na pomarańczowym pasku na Forgen.

Luźne dyskusje na każdy temat (prawie nie moderowane)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika

wicy
Podziękował/a: 145 razy
Podziękowano: 322 razy
Kontakt:

Re: Reklamy na pomarańczowym pasku na Forgen.

Post autor: wicy » czw mar 12, 2015 9:18 pm

Pisałem o tym kiedyś. Wyświetlanie reklam daje grosze, kliknięcie na reklamę ciut większe grosze.
O zyskach trudno mówić, bo na tym się nie da zarobić w tak okrojonej do minimum formie, jeszcze możliwej do zaakceptowania przez użytkowników.
Powiedzmy, że raz na 2-3 lata pokryje to część kosztów utrzymania, ale dobre i to ;)
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski

Awatar użytkownika

Donata Pająk
Podziękował/a: 144 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Donata Pająk » pt mar 13, 2015 7:33 am

Czasem po kliknięciu na reklamę, dostaję ostrzeżenie, że strona jest zarażona wirusem.
Np. "Seksowne ciało Kim". :rotfl:
Natomiast Eurobank :ok:
Pozdrawiam serdecznie
Donata Pająk

Awatar użytkownika

Elpa
Podziękował/a: 45 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Elpa » pt mar 13, 2015 9:54 pm

No to klikam w reklamy ile się da :)
Ela
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.

wiwisniewski
Podziękował/a: 14 razy
Podziękowano: 5 razy

Post autor: wiwisniewski » pn mar 16, 2015 12:40 pm

Moja uwaga i propozycja zarazem: Forum ma kilkuset(?) aktywnych użytkowników. Korzystamy z niego wszyscy. Jeśli każdy z nas kliknie czasem w interesującą go reklamę - forum dość szybko zacznie gromadzić środki potrzebne na jego utrzymanie. To jest prawdopodobnie najłatwiejszy sposób na wsparcie finansowania tego przedsięwzięcia.

Z tego co widzę, reklama jest wyświetlana za pomocą systemu Google. Bardzo ważne jest aby nie klikać za często, w reklamy które nas nie interesują. Google po jakimś czasie wychwytuje takie kliknięcia i po prostu za nie, nie płaci. W sytuacjach ekstremalnych podejrzewam, że może to doprowadzić nawet do zablokowania konta w systemie. Z drugiej strony warto pamiętać, że klikanie dla samego nabicia klików jest w nieetyczne. Gdzieś po drugiej stronie jest realny człowiek, który prowadzi biznes i chce pozyskać potencjalnych klientów. Ten człowiek płaci za dotarcie do nich - za pozyskanie każdy klik. Jeśli klikamy dla samego klikania - w zasadzie zabieramy mu pieniądze nie dając nic w zamian.

Moja propozycja jest taka: klikajmy w reklamy, co jakiś czas (dla każdego on może być inny - np. co klika dni), w te które są dla nas potencjalnie interesujące (wyświetliła mi się reklama wyszukiwarki nieruchomości - kliknąłem, obejrzałem ją, zrobiłem sobie kilka wyszukań w mojej okolicy - pewnie przyda mi się w przyszłości). Jeśli będziemy robić to regularnie, w uczciwy sposób i forum będzie zabezpieczone i reklamodawcy usatysfakcjonowani.

Dla bezpieczeństwa odradzałbym klikanie w reklamy związane z sex-randkami, erotyką, viagrą itp. Na takich stronach najłatwiej złapać jakieś paskudztwo.

Pozdrawiam serdecznie, licząc, że propozycja się przyjmie
Witold

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”