Darku ...bardzo dziękujęD-100 pisze: Mario, na rosyjskiej stronie http://www.odnoklassniki.ru (odpowiedniku polskiej naszaklasa.pl) występuje wiele, osób o nazwisku Doczicz z Ukrainy, Rosji i Białorusi itd.
Może uda Ci się kogoś dopasować.
Ja, po kilku latach poszukiwań, odnalazłem w Rosji i na Łotwie potomków siostry mojego pradziadka.

Muszę powrócić po latach do tych poszukiwań .... choć uznałam je za "przekreślone"

upatrując trudności w braku dostępu do metrykali na Kresach, a także po prostu ich zagładę w "biegu historii"
Ale czytając takie "Niesamowite, krzepiące, wzruszające historie" ... myślę, że zbyt szybko się poddałam.
Aż trudno pojąć te niepowodzenia w poszukiwaniu tak niedaleko ... tuż tuż za granicą, gdy " za wielką wodą" odnalazłam swojego emigranta
z 1910 r. znając tylko jego nazwisko i miejsce docelowe. W ciągu dwóch lat udało mi sie go ożenić, rodzinę powiększyć o 7 potomków, ba ... pożenić ich, odnaleźć jego wnuki.
A jako ukoronowanie tych poszukiwań niedawno otrzymałam zdjęcie grobu mojego "Jaśko Emigranta"

No .... ale to specyfika różnych terenów poszukiwań.
Serdecznie pozdrawiam